Meny Stäng

Biosoffor & reclinersoffor

Hem » TV-bänk
 

TV-bänk

Tips vid inköp av tv-bänkar

En tv-bänk är den ultimata möbeln om du vill ge din tv ett ombonat hem. Den ramar inte bara in din TV på ett snyggt sätt utan är också lika bra i praktiskt avseende. Med sina många och smarta förvaringsutrymmen, sina möjligheter till att hålla kablar på plats och sin förmåga att ta hand om skrymmande prylar, blir tv-bänken en hemhjälp i dubbel bemärkelse. Här följer några tips när du ska köpa en TV-bänk eller byta ut en redan befintlig hemmabiomöbel.

 

Topp-10 → Bästa TV-bänkar 2019:

Tv-möbel Malibu (svart)

Tv-möbel Malibu (svart)
1 295 kr

TV-bänk Send (svart)

TV-bänk Send (svart)
1 390 kr

TV-möbel Angie - XL (wenge/transparent)

TV-möbel Angie - XL (wenge/transparent)
1 795 kr

TV-bänk Tribeca (ljus ek)

TV-bänk Tribeca (ljus ek)
1 990 kr

TV-bänk Royal (i oljad ek | ekfanér) - 3 lådor

TV-bänk Royal (i oljad ek | ekfanér) - 3 lådor
2 290 kr

Exeter TV-bänk B - Ek

Exeter TV-bänk B - Ek
2 590 kr

TV-möbel Frank - 116 cm (vit ekanér)

TV-möbel Frank - 116 cm (vit ekanér)
2 990 kr

TV-möbel Frank - XL (ekfanér)

TV-möbel Frank - XL (ekfanér)
3 490 kr

TV-bänk Decibel XL - Med sockel (svart)

TV-bänk Decibel XL - Med sockel (svart)
3 895 kr

Pittsburgh TV-bänk - Ek/vit

Pittsburgh TV-bänk - Ek/vit
3 990 kr
 

1. Rätt mått mätt

Företrädesvis bör man mäta upp området runt tv:n och se över de mått som olika tv-bänkar kommer i. Att få hem en möbel som inte får plats orsakar både huvudbry, irritation och extra kostnader. Om du letar efter en tv-bänk på nätet, så har i stort sett alla seriösa e-handelssidor sina möblers mått utskrivna i produktbeskrivningen. Och i fysiska butiker står de på möbelförpackningen eller i närheten av möbeln. I annat fall kan du alltid ta med dig ett måttband när du ger dig ut i handeln.

TV-bänkar

Måtten du ska ha i åtanke gäller dock inte bara yttermåtten, utan även tv-bänkens inre mått i lådor och andra utrymmen. Eftersom dina elektroniska prylar och annan utrustning måste få plats utan att du ska behöva stänga lådorna med våld, gäller det att också mäta lådornas mått samt den apparatur som ska få plats inuti bänken. En av de viktigaste aspekterna vid köp av tv-bänk, är att du inte förbiser vikten av bakomliggande öppningar för att underlätta kabeldragning och fästen. Utan den finessen kan det annars lätt bli kortslutning inne i ditt huvud när du inte vet var du ska göra av dina sladdar.

2. Ska tv-bänken vara öppen eller tillsluten?

I samma veva som du går igång med måttståcken, bör du fundera på vilken typ av tv-bänk som passar bäst in i ditt hem. Man kan ofta dela upp bänkarna i två kategorier.
  • Öppna utan lådor
  • Stängda med lådor
Många föredrar en öppen tv-bänk eftersom designen många gånger är en smula mer tilltalande, men lådorna förhindrar att saker och ting åker ur samt att damm samlas på den utrustning som ryms däri. Som en kompromiss kan du emellertid välja en tv-bänk med glasluckor som låter påskina att det är en öppen design på möbeln framför dig i rummet, alternativt med fördragna luckor som kan dras bort vid behov. Naturligtvis kan du även leka inredare och ge din öppna mediabänk ett litet näpet, veckat förkläde som dras för och skymmer sikten.

3. Vilket material ska tv-bänken vara tillverkad av?

Det vanligaste materialet du finner i tv-bänkar är spånskiva eller MDF som är en annan typ av träfiberskiva. Dock hittar du även tv-bänkar som är helt eller delvis av glas, men då ska det också till att du hanterar möbeln med varsamhet. Spånskiva är billigt men det är också relativt känsligt för fukt. MDF är en aning tåligare men ger också ett robustare och tyngre intryck. Ett stadigt och tåligt material är annars aluminium som fler och fler tv-bänkar tillverkas i. Det ger ett stilrent intryck, är slitstarkt och kan med fördel också kombineras med andra material på ett elegant sätt. En flexibel tv-bänk ska också gärna vara unik, så våga vara annorlunda när du står inför ditt mediabänksdilemma.