Meny Stäng

Biosoffor & reclinersoffor

Reclinerfåtölj

En Reclinerfåtölj är en tidlös klassiker för den som vill ha det riktigt bekvämt i hemmet eller på kontoret. Designen består av en till synes vanlig fåtölj som kan ändra form och läge beroende på hur man sitter. Lutar man sig bakåt rätas den så att säga ut, och samtidigt som man hamnar i en skön ligg-position lyfts benen upp. Sitter man rakt upp kommer den i normalt stolsläge. På så sätt kan man anpassa fåtöljen efter sin kropp, vilket gör den till både en utmärkt vilomöbel och en njutningsfull plats att sitta på.

 

Topp-10 → Bästa reclinerfåtöljer 2019:

Berit reclinerfåtölj - Svart

Berit reclinerfåtölj - Svart
2 695 kr

Lowell recliner-fåtölj med fotpall - Svart

Lowell recliner-fåtölj med fotpall - Svart
2 990 kr

Abel recliner-fåtölj med fotpall - Svart

Abel recliner-fåtölj med fotpall - Svart
3 490 kr

Bibi reclinerfåtölj - Svart

Bibi reclinerfåtölj - Svart
3 695 kr

Peoria recliner-fåtölj - Svart

Peoria recliner-fåtölj - Svart
3 790 kr

Munin Reclinerfåtölj - Svart Skinn

Munin Reclinerfåtölj - Svart Skinn
4 990 kr

Berfin reclinerfåtölj - Beige

Berfin reclinerfåtölj - Beige
5 095 kr

Sorsele reclinerfåtölj - Beige

Sorsele reclinerfåtölj - Beige
5 290 kr

Sorsele reclinerfåtölj - Ljusgrå

Sorsele reclinerfåtölj - Ljusgrå
5 290 kr

Enjoy Chicago El-Recliner Fåtölj - Svart microfiber

Enjoy Chicago El-Recliner Fåtölj - Svart microfiber
5 490 kr
 
Den här typen av fåtölj kan användas för många syften men det allra vanligaste är som en riktigt skön TV-möbel. Här kan man avnjuta sin favoritfilm eller –serie, fotbollsmatch eller nyheter och slappna av efter en lång dag. Värkande fötter får vila och det finns knappast en bättre plats att ta sig en tupplur!

En oväntad historia

För många kan Reclinerfåtöljen tyckas vara en relativt modern uppfinning men faktum är att den började användas redan på 1800-talet av den franska armén. Fåtöljen designades i syfte att kunna tjäna dels som säng, dels också som stol och snart spred sig möbeln över de militära gränserna, till så vitt skilda områden som hem, sjukhus och rymdraketer! Under flera månexpeditioner användes den här typen av stol just på grund av att den kunde utnyttjas på flera olika sätt. Inom sjukvården användes den för att underlätta vården både för patient och läkare.

Reclinerfåtölj

Olika typer

Även om alla Reclinerfåtöljer bygger på samma princip så finns det en mängd varianter på marknaden. Den mest klassiska är gjord i läder och allt man behöver göra är att luta sig bakåt för önskat läge. Andra är gjorda av tyg, vinyl eller fårskinn och det finns till och med elektriska modeller som kan vibrera och massera den som sitter i dem. Det finns också nättare, något mer konservativa modeller, där man får gå upp och ställa in läget med hjälp av en spak, och sedan sätta sig igen. Vilken typ man själv föredrar beror dels på hur man kommer att använda fåtöljen mest, men dels också hur mycket plats man har och vilket material man själv gillar bäst rent estetiskt.

Bra för kropp och själ

Eftersom man kan vistas i Reclinerfåtöljen i olika positioner är den en möbel som är extra bekväm för personer med rygg- och knäproblem. Ryggraden tar mindre stryk om man inte sitter rakt upp, och kroppsvikten pressar heller inte på nerver och kotor. Har man värkande fötter är det mycket befriande att kunna sitta med dem i ett högre läge och om man lätt blir stel eller får smärta av att sitta för länge i samma position är Reclinerfåtöljen ett perfekt val.

Många människor tycker också om att sova i den här typen av stol, särskilt personer med andningsbesvär eller sömnsvårigheter. Själva bekvämligheten har en avstressande effekt på den som sitter i den och man kan koppla av på ett helt annat sätt än i en soffa eller vanlig fåtölj.