Meny Stäng

Hemmabiomöbler

Olika hemmabiomöbler ger inte bara en förbättrad bioupplevelse i hemmets lugna vrå. De underlättar i mångt och mycket när det gäller att få ordning på anläggningen. Som grädde på moset ger dessa möbler också en designtouch till rummet som ger sken av att du faktiskt befinner dig i en äkta biosalong – om än i personlig stil. Här ges du en djupare inblick i vilka hemmabiomöbler som finns tillgängliga och vilka funktioner och användningsområden de förknippas med.

Mediabänkar/TV-bänkar

Mediabänken är i princip oumbärlig för en hemmabiofantast. Möbeln är allt som oftast låg och luckor och lådor är integrerade, där du kan ställa din dvd och resten av apparaturen med tillhörande kablar som, tack vare hålen på baksidan, slipper bli ett enda stort trasselsudd. Ovanpå mediabänken finns gott om utrymme för en platt-tv. Men om tv:n är vägghängd så kan ytan användas till andra ändamål, såsom dekorationer och dylikt. En mediabänk är många gånger väldigt stilren och drar såväl till sig nyfikna blickar som praktiskt idétänkande.

Hemmabiomöbler

HiFi-hyllor

För dig som vill placera enheter, mediebehållare, spelkonsol eller filmer, är HiFi-hyllan ett måste. Dagens marknad erbjuder ett stort utbud av hyllor som kan monteras på väggen, ställas på golvet och justeras efter behov. Med sin relativt minimalistiska design passar de in i alla hem och tv-rum. Även storlekarna varierar ordentligt och kan förvandlas till en förvaring för hela ditt mediatek och dina Blu-ray dvd:er. Det är således en praktisk möbel som kompletterar din övriga hemmabioutrustning och möblemang på ett utomordentligt sätt.

Med HiFi-hyllor slipper du ha ett oorganiserat tv-rum/biosalong där viktiga, elektroniska prylar samlar damm och går sönder. Hyllorna lämpar sig dock lika bra till vinylskivor och förstärkare samt skivspelare och andra musiktillbehör.

Modulärt uppbyggda fåtöljer

En av de mest attraktiva hemmabiomöblerna är de modulärt uppbyggda fåtöljerna som kan sammansättas efter eget behov – till en rad eller en biosoffa. Hos många återförsäljare kan möbeln konfigureras med kundens behov så att han/hon får den ultimata biosoffan. Fåtöljerna är också mycket bekvämt utformade, både i material och i form av tillbehör då du har stöd för surfplatta, en glashållare eller utfällbart matbord för förfriskningar under filmstunden, m.m. De är också producerade med möjligheten att fälla ut benstöd, korrigera armstöd osv. En riktig kungatron, med andra ord.

Golvstativ för platt-tv

Om du vill slopa en tv-bänk och kunna flytta på din tv för omväxlings skull, så är ett golvstativ en enkel och smidig lösning. Golvstativen för dagens tv-apparater är robusta men eleganta samt enkla att hantera och justera efter höjd och vinkel. Många modeller är dessutom utrustade med finessen att kunna hänga en soundbar under tv:n, som skänker en förbättrad ljudupplevelse under filmsessionen. Tillsammans utgör stativet, en soundbar och tv:n en unik hemmabiomöbel som inte bara är vacker att beskåda, men som också tillåter rummet att andas tack vare att det tar så pass minimalt med plats.

Dagens hemmabiomöbler kan komma från en oändlig mängd tillverkare, men den gemensamma nämnaren är att nästintill allihopa är utformade för att skapa det optimala receptet för en bekväm tv-kväll som går i biosalongens tecken. Sober formgivning, praktiska utrymmen och slitstarka material kan summera möblerna i sin helhet.